İNGİLTERE YATIRIMCI VİZESİ (TIER 1)

İngiltere Yatırımcı Vizesi, İngiliz devletinin belirlediği minimum koşulları sağlayan bir yatırımı yapan kişiye ülkede öncelikle 5 yıl, sonrasında ise süresiz olmak üzere oturum izni sağlayan bir vize programıdır. 5 yılın sonunda ise, devletin sunduğu koşulları karşılayan yatırımcıların İngiliz vatandaşlığı almasına imkân tanınmaktadır.

NEDEN İNGİLTERE?

İngiltere; Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte dünyanın en güçlü pasaportlarından birine sahiptir. Ülke; ekonomisi, tarihi, kültürü ve imkânlarıyla her zaman ön planda olan ve dünya gündeminde söz sahibi olan ülkelerden biridir. Dünya Yaşam Endeksi verilerinde İngiltere en yaşanabilir 10 ülkeden biridir ve kişi başına düşen milli gelir bazında dünya genelinde ilk 5’te yer almaktadır.

AVANTAJLARI

  • İngiltere’de yaşama, çalışma ve eğitim fırsatı
  • Yatırım miktarına bağlı olarak 2, 3 veya 5 yıl içerisinde kalıcı oturum izni alma fırsatı
  • İngilizce dil bilme zorunluluğu olmaması
  • Yatırımcı ile birlikte birinci derece aile fertlerinin de (Eş ve 18 yaş altındaki çocuklar) programa dâhil edilmesi
  • 170’ten fazla ülkeye vizesiz seyahat etme fırsatı

BİLİNMESİ GEREKENLER

  • Kalıcı oturum iznini almak ve vatandaşlığa başvuru hakkı kazanabilmek için yatırım miktarına bağlı olarak 2 ila 5 yıl arasında, her yıl en az 180 gün İngiltere’de bulunmak gerekmektedir.

BAŞVURU KOŞULLARI

  • İngiltere’de kayıtlı ve faaliyetlerine İngiltere’de devam eden bir şirkete veya İngiliz hazine bonosuna en az 2.000.000 Pound yatırım yapmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • İngiltere’de kayıtlı bir banka hesabına sahip olmak
  • Temiz bir adli sicil kaydına sahip olmak
İstenen Yatırım Miktarı ve Süreç Uzunlukları
Yatırım Miktarı Sürekli Oturum için Gereken Süre Vatandaşlık Başvurusu için Gereken Süre
2.000.000 Pound En az 5 yıl 6. Yıl
5.000.000 Pound En az 3 yıl 5. Yıl
10.000.000 Pound En az 2 yıl 5. Yıl

 

BİZE ULAŞIN!